The Circular Longevity Wheel

Værktøjet “LaST”

Værktøjet LaST (Longevity and Sustainable Transformation) er et fysisk og digitalt forståelsesværktøj der hjælper og leder virksomheder til nye muligheder inden for produkt levetider.
Værktøjet er særligt velegnet til virksomheder, der har et ønske om at positionere sig som producenter af langtidslevende produkter, eller virksomheder der ønsker nye perspektiver på cirkularitet og bæredygtighed.

Hvordan bruger man værktøjet?
LaST-Toolkit er designet til virksomheder på alle niveauer der ønsker at udforske, kortlægge og forbedre deres position indenfor levetider af produkter. Hvad enten det handler om en bæredygtig profil, eller kvalitet, kan LaST assistere i at opnå overskuelige mål, der forbedre levetiden af produkterne. Værktøjet bruges med fordel i forbindelse med et struktureret workshop forløb. Igennem workshops bliver rammerne sat for samtale om de nuværende og fremtidige produkters liv, både før, under og efter produktet kommer på hylderne. Hvordan understøtter eks. jeres marketingstrategi jeres mål? Tager i ejerskab om produkterne efter de er solgt? Hvor tidligt i designprocessen bliver kvaliteten af produkterne overvejet?
Værktøjet hjælper jer med aktivt at overveje hvor og hvordan i på nuværende tidspunkt arbejder med levetiden og yderligere hvor det derefter er mest åbenlyst at forbedre sig.

Hvem bør deltage i udviklingen?
Når i anvender værktøjet LaST er det vigtigt at have deltagere der repræsentere forskellige sider af virksomheden. Forskellige baggrunde og stillinger ser forskelligt på muligheder og en bred repræsenteret virksomhed får ofte en bedre dialog om emnet. Hvem der specifikt deltager i workshoppen, er op til jer. Der deltager normalvis fem til ti medarbejdere, herunder topledelse. Det vigtigste er at deltagerne er udvalgt ud fra kriteriet ’key decision-makers’. Altså medarbejdere der har ansvar og vilje til at tage beslutninger og drive disse, så de rodfæster sig i virksomheden.

Gå på opdagelse i LaST
I den interaktive model kan du gå på opdagelse i fokuspunkterne for værktøjet LaST. Stryg over felterne for at læse mere om hver enkelt eller klik her for at gå direkte til kontakt.